Nurca americană

Acest animal de pradă oportunist îşi folosește labele parțial palmate pentru a vâna pe uscat şi în apă o varietate de animale mici, inclusiv șobolani, iepuri de vizuină, păsări, broaște, pești şi raci. Deoarece văzul său nu este bine adaptat pentru vederea sub apă, prada este localizată la suprafață şi apoi urmărită.

În vizuina sa de cuibărit dintre rădăcini de copac sau pietre, femela alăptează 3-6 pui timp de 5-6 săptămâni. în habitatul său natural, nurcile americane au fost prinse în trecut cu miile; pe la 1900 a fost dusă în America de Sud, Europa şi Rusia ca să fie crescută pentru blană. Exemplarele care au scăpat au pus bazele populațiilor sălbatice şi sunt privite ca niște amenințări la adresa vieții sălbatice locale – nu numai la adresa prăzii, ci şi a animalelor de pradă rivale.

Nurcile americane sunt teritoriale, teritoriile tipice având dimensiunea de 1-3 km de la o margine la cealaltă pentru femelă şi 2-5 km pentru mascul. Fiecare își marchează teritoriul cu urină, excremente şi mirosuri din glandele anale. Din februarie până în aprilie, masculii încearcă să se împerecheze cu femelele din teritoriile învecinate. Majoritatea sunt brune până aproape de negru, dar aproximativ un exemplar din 10 este cenușiu-albăstriu.

Mustela vison

Areal: America de Nord, S Americii de Sud, N şi V Europei, N şi E Asiei

Lungimea: 30 – 54 cm

Coada: 14 – 21 cm

Greutatea: 0,7 – 2 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *