Ningauri ridei

Descris oficial abia în 1975, acest șoricel marsupial sau wongai este un animal de pradă mic, nocturn, asemănător cu șoarecele de câmp, solitar și feroce, care se hrănește cu nevertebrate – gândaci, greieri și păianjeni, majoritatea nedepășind 1 cm.

Vânează mai ales cu ajutorul mirosului şi al auzului, prin tufe de spinifex, odihnindu-se ziua în desiș sau într-o gaură abandonată săpată de o șopârlă, un rozător sau un păianjen mare.

După o incubație de 13-21 de zile, 6-7 pui nou-născuți se prind de mameloanele femelei in marsupiul acesteia relativ deschis, timp de 6 săptămâni. Sunt înțărcați la 13 săptămâni.

Ningauri ridei

Areal: C Australiei

Lungimea: 5 – 7,5 cm

Coada: 5 – 7 cm

Greutatea: 6 – 12 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *