narvalul-2

Narvalul

Narvalul are cel mai nordic areal dintre toate mamiferele, printre banchizele şi gheţurile plutitoare ale apelor din Arctica.

Are un singur dinte care creşte, incisivul stâng superior, care formează un colţ lung. Peştii, moluştele, crustaceele şi alte prăzi sunt probabil aspirate în gură de buzele şi de limba puternice ale narvalului.

Ca şi belugile – şi adesea împreuna cu acestea – narvalii pot alcătui uneori grupuri mari de mii de indivizi, care pot fi împărţite după vârstă şi sex. Comunică printr-o mare diversitate de sunete, inclusiv tonuri ca nişte zumzete, care pot fi destinate recunoaşterii individuale.

Monodon monoceros

Areal: Oceanul Arctic

Lungimea: 4-4,5m

Greutatea: 0,8-1-6tone

Femela narval

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *