Nandu

Deşi nandu seamănă ca înfățișare cu struții, ei sunt mult mai mici şi au 3 (şi nu 2) degete la fiecare picior. Capul, gâtul şi coapsele sunt acoperite cu pene şi fiecare aripă se termină cu o gheară, pe care o folosesc să se apere de prădători. Când aleargă, nandu își folosesc aripile pentru echilibru. Se întâlnesc în zonele montane şi în câmpiile depresionare în cele mai multe regiuni din America de Sud.

Această pasăre ne zburătoare, cu picioare lungi, trăiește în zonele de pampas şi cu arbuști pitici semiaride. Este în general cenușiu spre brun, cu alb, penajul oferind un camuflaj eficient în iarba înaltă şi vegetația de arbuști. Masculul are un guler mai închis la culoare la baza gâtului în timpul sezonului de reproducere. Pasăre sociabilă, nandu trăiește în grupuri, deși masculii care se înmulțesc sunt solitari o parte a anului.

În timpul sezonului de împerechere, masculii produc un sunet asurzitor pentru atragerea femelelor, apoi le curtează cu o etalare impresionantă a aripilor. Masculul se împerechează cu până la 12 femele şi apoi sapă un cuib în care femelele depun până la 60 de ouă. După depunerea ouălor, masculul se ocupă singur de clocit şi de protejarea puilor. Acest nandu a avut de suferit de pe urma vânătorii şi pierderii habitatului, deși este încă relativ abundent.

Rhea americana

Areal: E şi S-E Americii de Sud

Înălțimea: 0,9 – 1,5 m

Greutatea: 15 – 30 kg

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *