Nagâțul fierar

Răspândit în sudul şi estul Africii, acest nagâț este de talie medic spre mare, cu un remarcabil penaj alb, negru şi cenușiu şi picioare lungi şi negre. Ochii sunt de un roșu intens.

Se hrănește cu o mare varietate de nevertebrate, vânate în mod frecvent noaptea, în special când luna este strălucitoare. Atât masculul cât şi femela își protejează cu tenacitate puii, atacând şi alungând intrușii. Nagâțul fierar își datorează numele de la sunetele ascuțite şi metalice pe care le emite.

Vanellus armatus

Areal: E şi S Africii

Lungimea: 28 – 31 cm

Greutatea: 125 – 225 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *