Mulgara

Acest locuitor al deserturilor nisipoase presărate cu tufe de spinifex seamănă cu kowari (mai sus) la forma corpului şi, asemenea câtorva specii similare, are baza cozii îngroşată cu grăsime.

Blana sa este maronie-nisipie în părţile superioare, de un alb-murdar în părţile inferioare, cu o creastă de peri negri pe faţa superioară a cozii, spre vârf.

Vizuina sa variază de la una singură, simplă şi scurtă, până la un sistem de tuneluri cu 5-6 intrări. Noaptea, vânează rozătoare mici, şopârle, păsări şi insecte mari, şi poate ataca şi miriapode mari.

Dasycercus cristicauda

Areal: V şi C Australiei

Lungimea: 12 – 20 cm

Coada: 7,5 – 11 cm

Greutatea: 50 – 150 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *