Mistreţul

Mistrețul, sau porcul sălbatic eurasiatic, este unul dintre cele mai răspândite mamifere terestre şi principalul strămoș al raselor domestice. Ocupă o mare varietate de habitate, mănâncă aproape orice tip de hrană, aleargă repede şi este un bun înotător.

Masculii trăiesc singuri cu excepția sezonului de împerechere, când se alătură femelelor şi se luptă cu masculii rivali pentru haremuri. Femelele sunt foarte protectoare cu puii lor şi se pot uni în grupuri (turme) de 20 sau mai mulţi indivizi.

Purcelușii mistrețului au în general culoarea maro-deschis cu dungi mai deschise de-a lungul spinării şi părților laterale ale corpului. Acest lucru le asigură camuflajul în cuibul lor de iarbă, mușchi şi frunze dintr-un tufăriș des.

Mama își părăsește rareori puii (de obicei, 4-6 purceluși) în primele 1-2 săptămâni. Treptat, ea şi puii se aventurează din cuib în căutarea hranei. Între 2 şi 6 luni, purcelușii devin mai puțin vulnerabili şi camuflajul nu mai este important, așa că dungile li se decolorează. Ei devin independenţi la 7 luni.

Sus scrofa

Areal: Europa, Asia, N Africii

Lungimea: 0.9 – 1,8 m

Coada: 30 cm

Greutatea: Până la 200 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *