Micul oposum-pigmeu

Cea mai mică specie de oposum, cu corpul de mărimea unui deget mare de om, este singura specie de oposum-pigmeu cu blană cenuşie în părţile inferioare; părţile superioare sunt cafenii sau maro.

Are faţa scurtă, boantă, şi urechi mari, ridicate. Coada prehensilă poate susţine întreaga greutate a animalului şi se extinde la bază ca să permită stocarea hranei în exces sub formă de grăsime.

Nocturn şi solitar, acest marsupial se hrăneşte în tufişuri şi lăstărişuri scunde sau la sol, cu o diversitate de animale mici, de la insecte la şopârle.

Cercartetus lepidus

Areal: S-E Australiei, Tasmania

Lungimea: 5 – 6,5 cm

Coada: 6 – 7,5 cm

Greutatea: 5 – 9 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *