Mesita cu pieptul alb

Această pasăre mică de pădure este una dintre cele 3 specii din familia mesitelor, unice în Madagascar şi amenințate cu dispariția datorită distrugerii habitatului. Aripile sale scurte, rotunjite şi picioarele solide sunt tipice pentru o pasăre care trăiește la sol. Se hrănește cu insecte şi păianjeni, scormonind prin frunzele căzute, în căutarea prăzii. Cuibul este alcătuit dintr-o masă încâlcită de vegetație, adunată într-un copac sau tufa, la 1-3 metri de la sol.

Mesitornis variegata

Areal: Madagascar

Lungimea: 31 cm

Greutatea: 100 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *