marsuinul-de-pacific

Marsuinul de Pacific

Arealul foarte restrâns al acestui mic marsuin, în ape puţin adânci, de până la 40 m, din capătul nordic al Golfului Californiei, îl face unul din cele mai vulnerabile mamifere marine.

Denumit si marsuinul din Golful Californiei, obiceiurile sale sunt puţin cunoscute. Este adesea solitar, dar poate alcătui mici grupuri de până la 7 indivizi. Are o alimentaţie mixtă, hrănindu-se cu peşti mici, calmari şi alte prăzi pe sau aproape de fundul mării, şi foloseşte clicuri de înaltă frecvenţă pentru ecolocaţie.

Culoarea predominantă de pe corp este cenuşiu, mai închisă deasupra decât dedesubt, şi de asemenea în jurul ochilor şi al gurii. Puiul are la naştere doar 70-80 cm lungime şi este alăptat de mamă câteva luni. Ameninţări precum prinderea în plasele de pescuit (care duce la moartea a peste 30 de exemplare pe an), poluarea, zgomotul bărcilor şi explorările petrolifere fac ca viitorul marsuinului de Pacific să fie sumbru.

Phocoena sinus

Areal: Golful Californiei

Lungimea: 1,5m

Greutatea: 48kg

marsuinul-de-pacific-1

Numarul marsuinilor de Pacific este în continuă scădere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *