Marmota de America

Marmota este una din cele mai mari şi puternice veverițe nearboricole. Se hrănește în principal după-amiaza, adesea într-un grup răzleț format din mai multe specimene, cu o varietate de semințe, ierburi, trifoi, fructe şi mici animale, precum cosași şi melci. În pofida dimensiunilor sale, este un cățărător abil şi un bun înotător.

Toamna sapă o vizuină mai adâncă pentru hibernarea sa de durată. În America de Nord, 2 februarie este Ziua Marmotei, când se zice că marmota de America iese din vizuina sa de iarnă pentru a vedea cum e vremea.

Marmota de America manifestă constant un comportament agresiv față de membrii aceleiași specii, în special când masculii se luptă pentru dominație în timpul sezonului de împerechere, primăvara, își apără cu strășnicie vizuina, arcuindu-și spinarea, sărind, pocnind cu coada înțepenită și clănțănind din dinții dezgoliți.

Marmota monax

Areal: Din Alaska şi V Canadei până în E Canadei şi E SUA

Lungimea: 32 -52 cm

Coada: 7,5 – 11,5 cm

Greutatea: 3 – 5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *