Marmota cu burta galbenă

Adaptabilă ca habitat, marmota cu burta galbenă are o alimentație complexă: ierburi, flori şi semințe.

Se hrănește în principal dimineața şi după-amiaza târziu, după care se ocupă de toaleta reciprocă cu ceilalți membri ai coloniei – de obicei, un mascul şi câteva femele. Hibernarea durează până la 8 luni. Cei 3-8 pui sunt înțărcați după 20-30 de zile.

Marmota flaviventris

Areal: Din S-V Canadei până în V SUA

Lungimea: 34 – 50 cm

Coada: 13 – 22 cm

Greutatea: 1,5 – 5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *