Marmosetul pigmeu

Cea mai mică maimuță din lume, un marmoset pigmeu încolăcit încape în palma unui om. Cu toate acestea, are o viaţă lungă pentru un mamifer atât de mic, putând ajunge la vârsta de 12 ani.

Marmosetul pigmeu diferă de alte marmosete prin felul în care se hrănește cu clei de arbore: scobește 10 sau mai multe găuri în scoarţă în fiecare zi, le odorizează şi se întoarce la ele, precum şi la găurile mai vechi, pentru a râcâi lichidul lipicios care se scurge încet, cu incisivii săi inferiori lungi. Culege, de asemenea, nectar, fructe şi prinde mici vietăți precum larve şi păianjeni.

Marmosetul pigmeu urmează modelul reproducător al altor marmosete, cu câte o pereche care se împerechează în fiecare ceată de 5-10 membri. Alți membri ai trupei, de obicei puii mai mari, ajută la îngrijirea sugarilor, purtându-i în spate pe cei mai mici doi pui după ce masculul reproducător i-a purtat în primele câteva săptămâni.

Callithrix pygmaea

Areal: N-V Americii de Sud

Lungimea: 12 – 15 cm

Coada: 17 – 23 cm

Greutatea: 100 – 125 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *