Marmosetul lui Goeldi

Marmosetul lui Goeldi este mai mare decât majoritatea marmosetelor şi tamarinilor. Blana sa lungă este neagră şi are o „capă“ de păr mai lung pe cap şi pe gât. Spre deosebire de speciile asemănătoare, are măsele de minte.

Se hrănește cu fructe, sevă şi clei de copac (înfigându-și incisivii în scoarță), insecte şi vertebrate mici, precum șopârlele. Formează grupuri stabile, sudate, de până la 10 membri, majoritatea perechi masculi-femele şi puii lor, şi trăieşte în vegetația deasă (bambuși târâtori).

Callimico goeldii

Areal: N-V Americii de Sud

Lungimea: 22 – 23 cm

Coada: 26 – 32 cm

Greutatea: 575 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *