Marmosetul lui Geoffroy

Acest marmoset preferă pădurea secundară, cea care s-a regenerat după exploatări forestiere sau alte tulburări, în locul zonelor cu pădure primară. Sapă găuri în scoarța copacilor cu incisivii săi lungi, își marchează „proprietatea” cu o substanță din glanda perineală, apoi se întoarce din când în când ca să adune cleiul scurs.

Asemenea altor marmosete, se hrănește şi cu fructe şi cu insecte. Există o singură pereche reproducătoare în fiecare ceată, dar ceilalți membri poartă şi apără şi ei puii.

Callithrix geoffroyi

Areal: E Americii de Sud

Lungimea: 20 cm

Coada: 29 cm

Greutatea: 350 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *