Margay

Margay are abilități de cățărare excepționale datorită labelor posterioare aproape „reversibile”, fiind capabil să alerge cu capul înainte în josul unui trunchi sau să atârne de o creangă cu o singură labă. Prada sa, în principal arboricolă, constă din șobolani, șoareci, veverițe, oposumi, pui de leneș, păsărele şi nevertebrate (larve şi păianjeni).

Se hrănește uneori şi cu fructe. E nocturn, odihnindu-se în siguranța unei bifurcații de ramuri în timpul zilei. Gestația este de 76-85 de zile şi fată un pui, rareori 2. În urma declinului disponibilității de blană de ocelot, margay-ul a devenit una din cele mai căutate feline mici pentru comerțul cu blănuri. Vânătoarea poate continua încă în mod ilegal în unele zone, dar principala amenințare o reprezintă defrișarea pădurilor.

Felis wiedi

Areal: Din S Americii de Nord până în America Centrală şi de Sud

Lungimea: 46 – 79 cm

Coada: 33 – 51 cm

Greutatea: 2,5 – 4 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *