Marele kudu

Marele kudu mascul este una din antilopele cele mai înalte şi cu cele mai lungi coarne, iar pielea gâtului se prelungește în față printr-o mare excrescență care atârnă. Coloritul la ambele sexe este roșiatic sau brun cu nuanțe cenușii, cu 6-10 dungi albe pe corp şi cu pete albe pe nas şi fălci. Se hrănește cu frunze, flori, fructe, plante medicinale şi tuberculi. Femelele formează grupuri de până la 6 indivizi, ca şi masculii.

Tragelaphus strepsiceros

Areal: Din E până în S Africii

Lungimea: 2 – 2,5 m

Coada: 37 – 48 cm

Greutatea: 120 – 315 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *