Mangusta pitică

Cea mai mică mangusta, această specie axe blana deasă, maro, dar înspicată fin cu roșcat sau negru, ochi şi urechi minuscule şi gheare lungi la labele anterioare. Alcătuiește cete de 2-20 de membri, care „se rotesc“ în jurul termitierelor din arealul lor.

Folosesc termitiera ca adăpost câteva zile şi se hrănesc cu insecte, șopârle, șerpi, păsări, ouă şi șoareci. Toți membrii grupului ajută la îngrijirea puilor, care pot fi până la 6 de fiecare femelă.

Helogale parvula

Areal: E şi S Africii

Lungimea: 18 – 28 cm

Coada: 14 – 19 cm

Greutatea: 200 – 350 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *