Mangusta dungată

Comună, vivace şi oportunistă, această mangustă îndesată are benzi transversale distinctive pe spate. Blana este aspră şi înspicată cu alb, iar populațiile din habitatele umede au o culoare maro mai închisă decât cele din regiunile mai uscate.

Crescută adesea ca animal de companie, mangusta dungată are o alimentație variată, de la termite la ouă de păsări. Este adesea întâlnită în cete de 15-20 de membri, cu un mascul dominant.

Mungos mungo

Areal: Africa

Lungimea: 30 – 45 cm

Coada: 15 – 30 cm

Greutatea: 1,5 – 2,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *