Mangabey cu guler alb

Cete de până la 90 de mangabey cu guler alb umblă ziua în căutare de fructe şi semințe în arealul lor, de obicei de-a lungul unui râu. În principal terestră, această specie are blana de culoarea funinginii, fața cenușie-rozalie și fose (adâncituri) sub obraji. Maxilarele și dinții săi puternici sparg cu ușurință nuri, ținute cu mâna.

Cetele sunt mixte – masculi, femele şi pui. Masculii impun o ierarhie, totuși subordonații se împerechează şi ei – uneori mai adesea decât „seniorii”.

Cercocebus torquatus

Areal: V Africii

Lungimea: 50 – 60 cm

Coada: 60 – 75 cm

Greutatea: 10 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *