Maki de mlaştină

Acesta este singurul lemurian -de fapt, singura primată -adaptat la traiul în stufărișul şi păpurișul din jurul lacurilor. Cu tot corpul cenușiu şi bot distinctiv bont, sare printre tulpinile de trestie şi se hrănește cu frunzele, lăstarii, mugurii şi măduva acesteia.

Grupurile de 3-5 membri se pot mări până la 40, fiind conduse de un mascul dominant. Perturbarea habitatului său restrâns amenință acest lemurian specializat.

Hapalemur griseus

Areal: N şi E Madagascarului

Lungimea: 40 cm

Coada: 40 cm

Greutatea: 1 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *