Maimuţa-veveriţă boliviană

Nici o altă maimuță din Lumea Nouă nu alcătuiește cete atât de mari şi active precum cele 5 specii de saimiri, de obicei formate din 40-50 de membri, uneori peste 200, care se deplasează ziua făcând zgomot, trăncănind şi cloncănind ca să stârnească vietățile mici ce le alcătuiesc hrana.

Pot merge pe urma altor maimuțe pentru a găsi insectele stârnite de acestea. Consumă fructe şi semințe. Masculul matur are pernițe de grăsime în jurul umerilor în sezonul de împerechere şi concurează agresiv cu ceilalți – câștigătorul împerechindu-se cu majoritatea femelelor.

În cadrul unei cete de saimiri, membrii se reunesc în subgrupuri din fiecare tip: masculi adulți, femele gestante, femele cu pui şi tineri. Dacă un individ găsește hrană, membrii subgrupului se adună repede în jurul său pentru a exploata descoperirea.

Saimiri boliviensis

Areal: Din V până în C Americii de Sud

Lungimea: 27 – 32 cm

Coada: 38 – 42 cm

Greutatea: 950 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *