Maimuța urlătoare roșie

Maimuțele urlătoare roșii sunt cea mai mare specie dintre cele nouă. Urlete, țipete şi alte strigăte puternice răsună pe o distanță de peste 2 km prin pădure, informându-i pe ceilalți de prezența unei cete sau transmițând semnale de alarmă.

Trăiesc în principal în grupuri alcătuite dintr-un mascul şi 3-4 femele. Masculul este mult mai greu decât femela. Când un mascul nou alungă masculul unei cete, poate omori puii acestuia, astfel încât femelele să devină receptive pentru împerechere mai repede.

Ca toate maimuțele urlătoare, maimuța urlătoare roșie este excelent adaptată la viața în copaci. Coada sa prehensilă este golașă în partea inferioară, aproape de vârf, pentru a o ajuta să apuce şi să „funcționeze” ca al cincilea membru de prindere.

Abilitatea la cățărat îi asigură acces la o mare varietate de frunze şi fructe. Trebuie să consume până la 1 kg zilnic din această hrană abundentă, dar cu nivel energetic scăzut. Își petrece până la trei sferturi din zi odihnindu-se pentru a-și conserva energia.

Alouatta seniculus

Areal: Mexic, America de Sud

Lungimea: 51 – 63 cm

Coada: 55 – 68 cm

Greutatea: 7 – 9 kg

Maimuță urlătoare roșie cu pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *