Maimuța titi întunecată

Cele 20 sau mai multe specii de titi au blană deasă, moale, corp îndesat, membre scurte şi – fapt distinctiv printre maimuțele din Lumea Nouă de dimensiunile lor – urechi aproape ascunse în blană. Se hrănesc în principal cu fructe, frunze, semințe şi larve. Spatele este de un maro pestriț, părțile inferioare în principal portocalii.

Se bazează pe coloritul maro-gălbui şi pe mișcările lente pentru camuflaj în copacii din apropierea mlaștinilor şi a bălților. Femela şi masculul alcătuiesc o pereche monogamă şi apără un teritoriu de 6-12 ha.

Își împletesc cozile şi cântă un „duet“ după răsărit, pentru a-şi menține familia şi uniunea monogamă şi pentru a-şi proclama teritoriul.

Callicebus moloch

Areal: N Americii de Sud

Lungimea: 27 – 43 cm

Coada: 35 – 55 cm

Greutatea: 0,7 – 1 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *