Maimuța-păianjen

Blana lungă neagră şi pielea neagră de pe față disting această maimuță-păianjen tipică în alte privințe, care se hrănește în principal cu flori, boabe, frunze moi, larve, termite şi miere. Trăiește în cete teritoriale mari, fiecare ocupând 150-230 ha.

Ceata se împarte în subgrupuri variabile pentru a se hrăni şi se reunește seara cu strigăte de întâmpinare. Când ating maturitatea, femelele pleacă pentru a se alătura altei cete. După o gestație de 225 de zile este născut puiul unic.

După 16 săptămâni, acesta se urcă in spatele mamei şi este înțărcat la 18 luni. Puiul femelelor în poziții superioare în ierarhie au mai multe șanse de a supraviețui până când devin adulți, când vor pleca în alte cete.

Ateles chamek

Areal: V Americii de Sud

Lungimea: 40 – 52 cm

Coada: 80 – 88 cm

Greutatea: 9,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *