Maimuța nocturnă

Deși în trecut se considera că există o singură specie, studiile genetice au arătat că este posibil să existe 10 specii de maimuțe nocturne, denumite şi maimuțe bufniță din cauza țipetelor lor ca de bufniță ce răsună in întuneric.

Sunt singurele maimuţe nocturne şi se hrănesc cu fructe, frunze şi insecte in timp ce se cațără prudente pe ramuri. Trăiesc în perechi mascul-femelă şi comunică prin mirosurile din urină şi din secrețiile de la glandele de pe piept.

Unicul pui se naște după o gestație de 120 de zile. Înțărcatul durează 8 luni şi, de vreme ce puii pot rămâne şi cu părinții, se creează grupuri familiale unite de câte 4-5 membri.

Aotus lemurinus

Areal: Din America Centrală până în N-V Americii de Sud

Lungimea: 30 – 42 cm

Coada: 29 – 44 cm

Greutatea: 900 – 950 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *