Maimuţa lui De Brazza

Una dintre cele mai terestre din cele 20 de specii de Cercopithecus, maimuța lui De Brazza este singura din clasa sa cu legături de tip pereche mascul-femelă. Larg răspândită și totuși aproape inobservabilă în arealul său extins, își marchează teritoriul, dar mai curând evită intrușii în loc să-i înfrunte.

Are buza superioară şi blana din bărbie de un alburiu-albăstrui, și o dungă îngustă, albă pe coapse. Comunică prin strigăte profunde, răsunătoare şi se hrănește mai ales cu semințe și fructe.

Cercopithecus neglectus

Areal: Din C până în E Africii

Lungimea: 50 – 59 cm

Coada: 59 – 78 cm

Greutatea: 7 – 8 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *