Maimuța-husar

Aceasta este una dintre cele mai rapide maimuțe atunci când aleargă. Are corpul lung şi zvelt, membre, mâini şi picioare lungi şi degete scurte. Mustața şi barba albe contrastează cu fața mai închisă la culoare; spatele roșu contrastează cu membrele şi partea inferioară albe.

Trăiește în cete de până la 10 membri, iar unicul mascul stă la periferie, drept momeală, pentru a atrage animalele de pradă în timp ce femelele şi puii se ascund.

Erythrocebus patas

Areal: Din V până ȋn E Africii

Lungimea: 60 – 88 cm

Coada: 43 – 72 cm

Greutatea: 10 – 13 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *