Maimuța gelada

Rudă apropiată a babuinilor, gelada cu pieptul roz are arealul limitat la ținuturile etiopiene muntoase, ierboase şi bătute de vânturi. Hrana sa limitată formată din lire de iarbă, tulpini şi semințe este culeasă cu mișcări rapide, abile, în timp ce animalul stă sau se târâie. Micile grupuri de femele şi pui conduse de un mascul se pot uni în cete uriașe, dar răzlețe.

Theropithecus gelada

Areal: E Africii

Lungimea: 70 – 74 cm

Coada: 46 – 50 cm

Greutatea: 19 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *