Măgarul sălbatic african

Măgarul sălbatic african trăiește în deșerturile stâncoase unde temperatura solului depășește 50°C. Consumă aproape orice hrană vegetală, de la iarbă la tufișuri țepoase de acacia şi poate rezista fără apă mai multe zile. Partea superioară este galbenă-cenușie vara şi gri-fier iarna; coama este rară, dar ridicată. Femelele se împerechează doar cu masculi maturi care dețin teritorii.

Equus africanus

Areal: E Africii

Lungimea: 2 – 2,3 m

Coada: 45 cm

Greutatea: 200 – 230 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *