Macacul negru

Blana neagră, coada foarte scurtă şi proveniența din Celebes (acum Sulawesi) dau acestei specii denumirea alternativă de macacul negru de Celebes. Are o creastă pe frunte şi pe creștet. De obicei plată, se ridică atunci când animalul este stârnit.

Alcătuiește cete uriașe, mixte, de peste 100 de membri, dar în general este greu observabil, liniștit, trăind în păduri şi hrănindu-se cu fructe.

Macaca nigra

Areal: S-E Asiei (Sulawesi de nord)

Lungimea: 52 – 57 cm

Coada: 2,5 cm

Greutatea: 10 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *