Macacul mâncător de crabi

Macacul mâncător de crabi este cea mai comună maimuță din Asia de S-E, trăind în principal în pădurile şi mangrovele de-a lungul râurilor, coastelor şi insulelor din larg. Bun înotător şi cățărător, își petrece o parte din timp şi pe uscat, şi exploatează așezările umane.

Cele aproximativ 20 de specii de macaci sunt extrem de adaptabile, cu alimentație variabilă: fructe şi semințe, precum şi animale acvatice. Alcătuiește cete certărețe.

Macaca fascicularis

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 37 – 63 cm

Coada: 36 – 72 cm

Greutatea: 3,5 – 12 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *