Lupul roșu

În anii 1970, lupii roșii erau considerați dispăruți în sălbăticie ca specie pură, în principal din cauza persecuțiilor şi a împerecherilor încrucișate cu coioții. Reintroduși din 1987 în Carolina de Nord, au creat o populație de mai mult de 50 de exemplare.

Vânează mamifere precum iepuri, coypu şi ratoni, şi trăiesc în haite cu o organizare socială comparabilă cu cea a lupului cenușiu. Blana este bej cu nuanțe de scorțișoară, amestecate cu cenușiu și negru, și este mai închisă la culoare pe spate.

Canis rufus

Areal: Reintrodus în E SUA (Carolina de Nord)

Lungimea: 1 – 1,2 m

Coada: 25 – 35 cm

Greutatea: 18 – 40 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *