Lupul etiopian

Cunoscute odinioară ca șacalul de Simien, cele 3 populații rămase din această specie sunt amenințate de pierderea habitatului, concurența şi bolile de la câinii domestici şi pășunatul excesiv, care a diminuat efectivele animalelor care constituie prada lor – iepuri de câmp, rozătoare şi şobolani-cârtiţă uriași.

Grupuri de până la 12 lupi se adună cu mare zarvă dimineața, la amiază şi seara; în general vânează în zori şi la apus. Atât părinții, cât şi „ajutoarele”, adulții tineri, apără puii și regurgitează hrană pentru ei.

Canis simensis

Areal: E Africii

Lungimea: 1 m

Coada: 33 cm

Greutatea: 15 – 18 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *