Lupul de mare antarctic

Lupii de mare se reproduc la latitudini înalte, uneori aproape de banchiza polară. Este una din cele 4-6 specii din genul său şi cea mai răspândită specie din sudul îndepărtat. Asemănătoare pescăruşului, această pasăre fură de la pinguini, petreli şi alte păsări de apă din oceanele sudice, în special ouă şi pui, hrănindu-se şi cu resturile aruncate de pe vapoare şi vase de pescuit.

Catharacta antarctica

Areal: Circumpolar în Antarctica

Lungimea: 52 – 64 cm

Greutatea: 1 – 2 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *