Lorisul greoi

Numit astfel din cauza lipsei sale de viteză, lorisul greoi are mâini cu care apucă precum lorisul zvelt şi este un animal arboricol nocturn. Se târăște cu grijă către pradă, apoi face o mișcare bruscă în față cu membrele anterioare.

Lorisul trăiește singur sau în perechi sau grupuri, iar masculul adult alungă alți masculi de pe teritoriul său, marcat cu urină. Blana deasă, moale este maro, fața şi părțile inferioare, albe, iar urechile şi inelele din jurul ochilor, închise la culoare.

Nycticebus coucang

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 26 – 38 cm

Coada: 1 – 2 cm

Greutatea: 225 – 650 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *