Lopătarul african

Această pasăre grațioasă, albă cu picioare roșii, aparține unei grupe de 6 specii numite astfel după vârful lat, sub formă de lopată, al ciocului lor. Ca şi rudele sale, își leagănă ciocul dintr-o parte în alta în apă, creând curenți ce aduc peștii în raza sa de acțiune, pe care lopătarul îi înhață cu iuțeală. Se poate hrăni şi în timpul nopții, căutând pești şi alergând după ei în viteză.

Platalea alba

Areal: Africa (S Saharei), Madagascar

Lungimea: 75 – 90 cm

Greutatea: 2 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *