Linsangul oriental

Acest linsang mic, zvelt, sinuos pare să se „scurgă“ printre crengi cu o grație uimitoare, folosindu-și coada pentru a se echilibra şi a frâna. Ambele sexe sunt solitare şi nocturne, cu urechi şi ochi mari, adaptați pentru vederea nocturnă.

Masculul este aproape de două ori cât femela. Alimentația sa constă din animale mici – broaște, șerpi, șobolani şi șoareci -precum şi din leșuri. În medie sunt născuți 2-3 pui odată, cele mai multe fătări având loc în februarie şi august.

Prionodon pardicolor

Areal: S, E şi S-E Asiei

Lungimea: 37 – 43 cm

Coada: 30 – 36 cm

Greutatea: 0,6 – 1,2 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *