Leul de mare Steller

Cel mai mare leu de mare, masculul are un bot lat, un cap uriaș şi un gât gros şi poate să cântărească de trei ori mai mult decât femela. Atât masculul, cât şi femela sunt maro-roșcați, cu înotătoarele dorsale îmblănite doar în partea de sus.

În ceea ce privește obiceiurile de reproducere, se aseamănă celorlalți lei de mare – colonii care numără peste 1 000 de indivizi. Leii de mare se scufundă la mari adâncimi după pești, foci şi vidre.

Eumetopias jubata

Areal: Centura Pacificului de Nord

Lungimea: 3 – 3,3 m

Greutatea: 585 – 1120 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *