Leul de mare neozeelandez

Denumit şi leul de mare al lui Hooker, trăiește în câteva insule la sud de Noua Zeelandă. Merge în căutarea hranei până la 150 km în larg şi apoi se retrage poate 1 km in interiorul uscatului, pentru a se odihni între stânci sau copaci.

Masculii sunt maronii cu gri-argintiu în partea posterioară şi o coamă pe umeri; femelele şi puii sunt argintii sau gri-maronii în partea de sus şi gălbui sau de culoarea bronzului dedesubt. Hrana include pești, crabi, pinguini şi pui de focă.

Phocarctos hookeri

Areal: Insulele subantartice din S Noii Zeelande

Lungimea: 2 – 3,3 m

Greutatea: 300 – 450 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *