Leul de mare californian

„Foca dresată” a parcurilor şi a acvariilor marine, această specie rareori se depărtează mai mult de 16 km în largul mării şi intră adesea în porturi şi estuare pentru hrană şi adăpost. Masculul este maroniu-închis, iar femelele şi puii, bronz uniform. Masculii au pe cap o creastă ca un pisc.

Principala pradă o constituie peștii în bancuri, ca heringii şi calmarii, şi, în jurul Insulelor Galapagos, sardinele, prinse în scufundări scurte (de 2 minute) la adâncimi de aproximativ 75 m. În anii fenomenului El Niño, hrana lor se axează pe merlan, somon şi păsări precum alce. În timpul sezonului de reproducere (mai-iulie), masculii se bat pentru teritorii mici de pe plaje şi bălți aflate în apropierea stâncilor.

Însă după două săptămâni, ei trebuie să plece înot să se hrănească, şi la întoarcere se luptă să recâștige un teritoriu. Mama are grijă de singurul său pui (rareori doi) timp de 8 zile, apoi intră într-un ciclu de hrănire de 2-4 zile în mare şi de 1-3 zile de alăptare pe uscat, de regulă 8 luni, până la următoarea naștere.

Zalophus californianus

Areal: V SUA, Insulele Galapagos

Lungimea: Până la 2,4 m

Greutatea: 275 – 390 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *