Leopardul zăpezilor

Asemănătoare leopardului ca diversitate a prăzii, această felină cu blana lânoasă preferă crestele din stepe, zonele stâncoase cu arbuști şi pădurile de conifere deschise la altitudini de 5 000 m. Poate vâna iaci sau măgari, dar cele mai multe animale vânate sunt mai mici – oi sălbatice, capre, marmote, iepuri fluierători şi păsări. Obiceiurile de reproducere sunt asemănătoare felidelor de talie similară, deşi poate creşte 4-5 pui.

Panthera uncia

Areal: C, S şi E Asiei

Lungimea: 1 – 1,3 m

Coada: 80 – 100 cm

Greutatea: 25 – 75 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *