Leopardul de mare

Solitarul şi sinuosul leopard de mare este cel mai lat la umeri şi, în mod neobișnuit pentru o focă adevărată (focidă), înoată cu ajutorul înotătoarelor frontale, care au gheare în vârful degetelor. Capul este de reptilă ca proporții, fără frunte şi cu un maxilar inferior lat şi adânc. Caninii lungi de 2,5 cm sunt adaptați la apucarea focilor mai mici, a pinguinilor şi a altor păsări; hrana include, de asemenea, calmari şi krill.

Hydrurga leptonys

Areal: Antarctica şi apele subantartice

Lungimea: 2,5 – 3,2 m

Greutatea: 200 – 455 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *