Leopardul cu nori

„Norii” neregulați cu margini negre şi mai închise în centru, pe un fond maro-roșcat, cenușiu sau argintiu se află la originea numelui acestei feline, cea mai mică dintre felinele mari. Informațiile despre această specie extrem de ascunsă sunt puține. Are abilități de cățărare.

Îşi urmărește prada, evită pericolul şi se odihnește în special în copaci. Prada sa include maimuțe, giboni, păsări, porci spinoși, cerbi şi mistreți sălbatici tineri. Amenințările sunt pierderea habitatului şi vânătoarea pentru blană şi carne.

Neofelis nebulosa

Areal: S, S-E şi E Asiei

Lungimea: 60 – 110 cm

Coada: 55 – 91 cm

Greutatea: 16 – 23 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *