Lemurianul zburător malaiezian

Deși comuni în unele zone, numărul de exemplare a scăzut rapid în regiunile defrișate sau cultivate. Are un cap relativ mic față de corp, cu ochi mari, urechi mici, rotunjite, şi botul bont. Blana fină, scurtă este cenușie-maronie cu roșcat sau cenușiu pe spate, adesea cu pete mai deschise pentru a imita crengile acoperite de licheni, şi mai pală pe partea inferioară.

Lemurianul zburător malaiezian este activ în amurg şi noaptea, hrănindu-se cu părțile moi ale plantelor – flori, fructe, muguri şi frunze tinere – şi adunând nectarul şi seva cu incisivii săi inferiori asemenea unor dinți de pieptene. Trăiește singur sau în grupuri mici, fără o alcătuire strictă, adăpostindu-se în scorburi sau odihnindu-se în frunzișul des din vârful copacilor.

După o gestație de circa două luni, singurul pui se agață de mamă în timp ce aceasta sare şi se strecoară printre copaci. Este înțărcat la 6 luni.

Cynocephalus variegatus

Areal: Din Europa până ȋn N şi E Asiei

Lungimea: 33 – 42 cm

Coada: 17,5 – 27 cm

Greutatea: 0,9 – 2 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *