Lemurianul-nevăstuică

Acest prosimian nocturn se hrănește în principal cu fructe şi frunze. Are picioare prehensile şi blana lungă, moale, maro, care se întunecă spre vârful cozii.

Ca şi la celelalte primate săritoare, ambii ochi sunt orientați în față pentru o vedere stereoscopică bună – estimează distanțele cu precizie. Ocupă un teritoriu de aproximativ 0,15-0,5 ha.

Lepilemur mustelinus

Areal: N-E Madagascarului

Lungimea: 30 – 35  cm

Coada: 25 – 30 cm

Greutatea: 1 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *