Lemurianul cafeniu

Cu o culoare extrem de variabilă, de la maro la galben sau cenușiu, în funcție de subspecie, lemurianul cafeniu are de obicei fața închisă la culoare, cu pete mai deschise la sprâncene. Adaptabil la diferite habitate de pădure, se hrănește cu o mare varietate de fructe, flori, frunze şi sevă.

Trăind in grupuri care se modifică adesea, numărând de la 3 la 12 indivizi, fiecare membru se mânjește cu urină pentru a fi recunoscut după miros. Mărimea şi alcătuirea grupului se schimbă frecvent.

Eulemur fulvus

Areal: N şi V Madagascarului

Lungimea: 38 – 50 cm

Coada: 46 – 60 cm

Greutatea: 2 – 4 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *