Lemingul de stepă

Blana lungă, impermeabilă, care-i acoperă chiar şi labele şi urechile, îi ține de cald lemingului în stepele reci din nordul Asiei. Are o dungă neagră pe mijlocul spatelui cenușiu-deschis sau cafeniu, şi părțile inferioare deschise la culoare.

Sapă până la adâncimi de 30 cm adăposturi temporare, în timp ce adăposturile permanente – de 3 ori mai adânci -găzduiesc cuiburi căptușite cu iarbă. Există 3 generații pe an, de până la 12 pui.

Lagurus lagurus

Areal: Din E Europei până în E Asiei

Lungimea: 8 – 12 cm

Coada: 0,7 – 2 cm

Greutatea: 25 – 35 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *