Lebăda neagră

Este singura lebădă aproape în întregime neagră. Penele de zbor cele mai din interior sunt neobișnuit de răsucite, iar când se simte amenințată, lebăda își ridică penele şi își expune penele albe de la bază.

Exclusiv vegetariană, se hrănește cu plante acvatice; din când in când, poate paște pe uscat. În comparație cu majoritatea celorlalte lebede, lebedele negre sunt extrem de sociabile şi de asemenea seminomade. După reproducere, uneori se adună în stoluri de mii de păsări.

Lebăda neagră are cel mai lung gât dintre toate lebedele, reprezentând mult mai mult de jumătate din lungimea totală a păsării în zbor. Ca şi alte lebede, această specie este strict monogamă. Masculul şi femela au o puternică legătură şi participă amândoi la construirea cuibului şi îngrijirea puilor.

Cygnus atratus

Areal: Australia (inclusiv Tasmania), Noua Zeelandă

Lungimea: 1,1 – 1,4 m

Greutatea: 6 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *