Langurul Hanuman

Langurul Hanuman se găsește în întreaga Asie de Sud, cu excepția zonelor de păduri tropicale. Coloritul variază de la maro-închis la indivizii din munții Himalaya la cafeniu-deschis la cei din Sri Lanka. Grupurile de femele şi pui pot fi conduse de unul sau mai mulți masculi, în timp ce alți masculi formează cete de celibatari.

Se hrănește în principal cu frunze, fructe, muguri şi lăstari, pe care-i digeră cu ușurință în stomacul său compartimentat. Asemenea multor viețuitoare sălbatice, aceste maimuțe își suplinesc alimentația lingând sare sau mâncând pământ bogat în minerale. Cetele care trăiesc în preajma satelor profită adesea de resturile şi ofrandele oamenilor din partea locului, care consideră sacră această specie, identificând-o cu zeitatea hindusă Hanuman.

Semnopithecus entellus

Areal: S Asiei, Sri Lanka

Lungimea: 51 – 78 cm

Coada: 69 – 102 cm

Greutatea: 10,5 – 20 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *